Полиране на естествени паркети

Паркета е необичайно красиво и солидно подово покритие. Оригиналната му текстура на дърво и естествен природен цвят създават в помещението неповторима атмосфера на комфорт и уют. Но за да може паркета да запази своя прекрасен изящен вид, колкото се може по-дълго, за него трябва да се полагат особени грижи. Полировка на паркета – това е комплекс от мероприятия, позволяващи да се обнови естетиката на паркета и отстраняване на малки дефекти. След извършването на тази процедура повърхността на паркета ще се възстанови идеално гладка и блестяща. Специалистите от извършващи полиране на паркета, притежават колосален опит на високо равнище и вие ще трябва да им се доверите. За постигането на ефективни резултати професионалистите използват специално оборудване, специални полировъчни препарати и восък. Те изцяло ще въздействат на повърхността на дървото, като значително ще увеличат периода на експлоатация на паркета.

Дървото е красив природен материал, способен да добави в дизайна на помещенията нотка на благородство и елегантност. Но, той преобладава свойствата да поеме влага от околните пространства. При това, получената влага върху дървената повърхност леко ще я надигне, като увеличи размерите й, а когато я загуби ще изсъхне. Визуално, този процес практически не се забелязва, но, това може деструктивно да повлия на паркета и да отслаби неговата здравина. И като следствие, той остава подвластен на физическото въздействие. А, появилите се пукнатини и замърсявания загубват привлекателния му вид. За да се избегне дадената ситуация се налага нанасяне на восък, защото той покрива порите и предотвратява попиването на влага, а след полировката му се придава невероятния блясък.

Полировката на паркета премахва всички дефекти и понижава степента на износване. Тази процедура представлява сама по себе си механично въздействие на повърхността на пода със  специална апаратура за полировка. Предварително върху паркета се нанася почистващо средство и започва процеса на полировката, след което върху повърхността чрез помощта на специално оборудване се премахват остатъците от почистващите средства. Върху цялата повърхност се нанасят специален защитен слой, който равномерно се разпределя по пода, запълва всички малки драскотини и възстановява горния тънък слой на пода. Освен това, полировката на паркета предпазва впиването на влага и увеличава неговата дълговечност. В резултат на това паркетната повърхност става отново красива и блестяща.

Клининговата компания ще ви предостави цял спектър от услуги по възстановяване и подобряване външния вид на паркета. А, цената е достъпна за широк кръг от потребители. Високия професионализъм на служителите ще гарантира качествено изпълнение на работата. Елегантния блясък, равната повърхност, предпазването от деформация, следствие въздействието на влагата и повишение срока на експлоатация – то, тази периодична полировка на паркета, ще ви помогне да го запазите красив дълги години.

Scroll to Top