Мода в миди пола

Елегантната пола със средна дължина е известна като миди. Тя е безспорен и не остаряващ хит сред дамите от всяка възраст. Не са малко и представителките на нежния пол, които не са така смели, за да я носят, смятайки, че тъкмо дължината до средата на прасеца не им подхожда.

Добрата новина от модните дизайнери на дамски тоалети е, че актуални модели миди поли има за всеки сезон. Те не са строго ограничавани, варират в модели малко над коляното и дори леко над глезена. Това означава, че всяка дама може да се поглези с поне един чифт пола от тази дължина в гардероба си.

Миди полата подчертава женските достойнства и прикрива недостатъците. Моделите миди поли са разнообразни. Сред тях се наблюдават широки, прави поли, тип плисе, клош, тип балон, с асиметрични подгъви и какво ли още не.

Ако правилно избирате миди пола може тя да се превърне в мултифункционална за офис, романтична вечеря, при разходка и още. Ето и някои съвети дадени от специалисти и това с какви аксесоари да комбинирате поли, че да подхождат подобаващо във всеки даден момент:

Пробвайте миди поли в различни дължини, за да откриете онзи модел, които най-добре разкрива прекрасните ви форми и деликатно скрива, онова, което не искате да излиза наяве. Съобразете модела с всяка част от фигурата си. Така например изпъкналия корем изисква пола с висока талия, а широкия ханш и едри бедра пола с не много ниска талия, нито прекалено широка.

Много модерни са бухналите поли. Те се завръщат на модната сцена с ретро акцент, подчертават женствеността и са атрактивна и приятна гледка. Погрешно е схващането, че подобни модели миди поли са само за вечер. Съчетани с правилните обувки, те са идеални и за офис среда и други ежедневни събития. Подходящи са за комбинации с вталено и късо сако и пантофки, вместо обувки с висок ток. Ако става дума за зимния сезон, желателно е тази пола да е от тежка и плътна материя – кожа, деним, памук, вълна.

Плисираната пола също намира място сред миди полите. Подхожда на почти всяка жена и подобно на бухналата пола се прави от тежки материи. Лесно се съчетава с ризи, блузи и пуловери, а обувките трябва да са според повода.

Ако сте по-консервативни или се придържате към класиката изберете права пола. Повечето варианти са елегантни и се съчетават с вталени сака, ризи и фини пуловери. В по-хладно време могат да бъдат допълнени от кожено яке или тренчкок. За обувки високия ток е най-подходящ.

Що се отнася до цветовете за миди поли, то най-практична е неутралната гама. Тя се комбинира лесно и с всичко. За дамите, които държат на атрактивността, по-яркият цвят е препоръчителен, но само по отношение на полата. Всичко останало трябва да е моногамно.

По отношение на аксесоарите, някои модели миди поли подхождат с колан в талията и придават по-елегантен вид. Миди полите се съчетават идеално с по-къси якета и палта. За вечерите е най-добре да носите късо и впито кожено яке. Чантата може да е всяка една, с изключение на моделите, които се премятат през рамо. Миди полите подхождат много с всякакви аксесоари – шапки, шалове, бижута, ръкавици.

Scroll to Top