Как да избелите маратонки

Ако сте фен на не остаряващите класики, то навярно в списъкът ви присъстват чифт бели маратонки. Тази информация може да ви е много полезна.

Чисто белите маратонки на всеки грабват окото, но не всеки е склонен да ги притежава. Поддържането им в безупречно чист и бял вид, почти като нови изисква много време, грижа и средства за подходящите препарати.

Нека сега ви разкрием, че за да притежавате бели маратонки и да съхраните вида им като този на рафта в магазина не е толкова сложно. Иска се само малко внимание и има два начина да се постигне:

Да избелите сами – ръчно;

Да използвате пералната машина.

Важно, преди да започнете процеса по избелване е обувките да са абсолютно чисти. С помощта на влажна гъба, перални съоръжения и четка за зъби може бързо да доведете обувките в добро състояние.

Ако след това трябва внимателно да ги почистите с четка за зъби, всички примеси се отстраняват и външния вид на обувката ще накара притежателят и да се чувства доволен, това е възможно и с белина. Ако все още не сте постигнали желания резултат, може да продължите. Между другото, черните ивици по кожените маратонки, можете просто да изтриете с гумичка. Ако по обувките има дантели и фини материи, такива трябва да бъдат отстранени, за удобство или покрити внимателно. Силните химикали имат способността да променят цвета на мрежа, дантела и други различни материи по маратонките.

4 начини да избелите обувките си:

Тествайте с използване на паста за зъби. За целта вземете четка за зъби с мека страна и внимателно втрийте паста за зъби, за да изпробвате върху обувките. Концентрирайки се върху областите, където е останала вкоренена мръсотия. След процедурата, премахнете излишните остатъци пяна с гъба или влажна кърпа.

И могат да създават свои собствени-чисти чрез смесване на прах с една чаена лъжичка оцет, водороден прекис или лимонов сок в паста за достатъчно дебела основа за почистване. След това подобно на предишния метод се изчистват маратонките с четка за зъби. Важно! По-добре е да не се използва този метод в обувките, така че да не вреди на материала.

Ако никой от горните методи не ви помогне, може да използвате кислород белина. Ако го има в прахообразна форма – се разреждане до желаната гъстота, ако течността не може да се разрежда. След това избършете повърхността с разтвор на обувки, се насладете на резултата.

Ако сте готови да инвестирате в процеса на избелване малка сума пари, процесът става още по-лесен и по-ефективен. Във всеки магазин за обувки, сега е възможно да се купи специална бяла боя за обувки. Нанесете го върху предварително почистени обувки и много по-бързо, отколкото в предишните случаи, да се насладите на резултата.

Не забравяйте да се справяте с обувките със специални защитни средства и кремове.

Това е може би най-лесният и икономичен вариант! Днес са измислени много методи как да се получи оригинална белота на маратонките. Надявам се, че тези съвети са полезни за вас.

Scroll to Top