Съвременни кухня с подова настилка – видове

Имали ли сте моменти, в които да се колебаете каква подова настилка да поставите в кухнята. Нека се спрем на три вида подове, които са масово избирани за кухни. Какви са техните характеристики, плюсове и минуси, може да е полезно на всеки домакин:

Теракот

Плочки теракот за кухня са чудесно решение. Много практични, лесни за почистване и дори при разливане на течности и мазни петна, няма риск от увреждане на повърхностите. Имат много разновидности, както по отношение на големина на плочки, така и в избор на цветове теракот.

От тях могат да се избират керамика и порцелан, които са добър материал за използване във вашата кухня. Съществуват стотици стилове за избор и много от тях изглеждат като истински камък. Цените могат да варират много, но обикновено попадат между ниските, които се конкурират с популярният ламинат и висок клас камък. Може би единственият им недостатък е това, че държат студено, както зимата, така и лятото, но пък позволяват лесен монтаж на подово отопление. Уверете се, че лентите за фуги се запечатват с варов разтвор след инсталиране на пода.

Подови настилки от камък

Реални каменни подове като плочка, шисти, мрамор и травертин са прекрасни материали, които могат да бъдат включени в кухнята и цялостния й дизайн.  Истинският материал е по-скъп от порцелан или керамични плочки, но висок клас, луксозни кухни и нямат заместител. Не забравяйте да поддържате оформлението и дизайна на пода.

Уверете се, че избирате цвят варов разтвор, който се съчетава добре с цвета на камъка и не изисква прекалено много внимание. Също така, уверете се, че варовият разтвор получава запечатан вид с добро качество, без това след време да се изразява в петна.

Ламинат

Няма спор, че е фаворит за всеки дом. Ламинатът е подходящ и за малки и големи кухни. Освен, че се почиства изключително лесно, предлага огромно разнообразие на разцветки и чудесни интерпретации на дърво и камък. Държи умерена температура, както през лятото, така и в зимата.

Scroll to Top