Защо дърво за врати и прозорци

Всички хората сме фенове на дърво. Имаме страст и предпочитания към него, защото е истинско, естествени и екологично, а дизайнът му е с неповторима и уникална същност. Именно това обуславя привързаността ни и дори по отношение на дограма, често пъти се спираме на дървена такава. Но също така има рационални основания за това чувство.

Ето защо, за да изберете дървени врати и прозорци си има и своите предпоставки. Научете повече от тук и за pvc врати.

  • Дървото е естествен и възобновяем материал

За производството на прозорци, които използваме FSC сертифицирана дървесина, получават по устойчив начин.

Голяма част от това предложение на пазара за профили и врати се основава на дървен материал, който не трябва да се транспортира на много километри до мястото на производство.

  • Правилната грижа за дървото, осигурява добра естетика и качества в продължение на много години.

Трябва също да се отбележи, че производството на дървени прозорци и врати не генерира опасни или трудни за управление отпадъците, както и самата дървесината като естествен материал, не причинява проблеми в складирането и изхвърлянето.

  • Дървото е силен и издръжлив, а това го нарежда сред най-добрите.

Многослойните рамки са по-твърди от тези, направени от PVC и позволяват монтирането на по-големи стъкла. Дървото минимално реагира на промените в температурата и затова е напълно подходящо за изграждането на големи прозорци с южно изложение. В допълнение, те имат много добри топлоизолационни параметри, които надхвърлят други проектни материали, известни на нас.

  • В продължение на векове дървото е водещ и основен строителен материал. Дори към момента тези негови преимущества имат своя ренесанс.

Днес се използват и много имитиращи продукти на дървото, но те нямат неговите качества. Ето, защо все по-често се използва в съвременните строителни технологии.

Дървена рамка на прозорец или врата създава допълнителни защитени с модерни бои на водна основа и е устойчива на времето. Тя не избледнява и не образува люспи. Този материал е здрав и благодарение на най-новата технология създава защитени, чисти и екологични помещения.

Scroll to Top