10 забавни факти за климатизация

Никой не очаква да наострите ушите си и да се ококорите, когато дочуете разговор за климатик. Що се отнася до повечето собственици на жилища, дори те ще слушат толкова дълго, колкото за тях е важно да се топлят или охлаждат на климатик. Когато това е рутина, едва ли ще ги вълнуват празни приказки за климатици.

Ние ще се опитаме да направим темата за климатика важна и интересна дори за онези, които не виждат смисъл в това. Ето как: с Топ 10 забавни факти за климатизация.

  1. Забравете комфорт – първият климатик е проектирана от Willis Carrier през 1902 г.. Той бил предназначен за контрол на влажността в Ню Йорк и монтиран на издателска къща. Неговите ефекти помогнали на мастило да изсъхне по-бързо и да не се зацапва.
  2. Обичате ли да гледате любимите филми през лятото в киното? Можете да благодарите за това отново на създателите на климатик. Лятото всички хора търсят климатизирани сгради, за да избягат от жегата. Имате ли нужда и вие?
  3. Вегас не би била VEGAS, ако не беше за AC. В действителност, по-горещи са щати като Тексас, Флорида и Невада да благодарят отново на климатик за своят голям късмет, защото без AC, икономическата мощ, Америка ще почива точно в северните щати.
  4. Всички тези „40 са новите 20“ хора могат да благодаря AC за продължителните очаквана на живота и света, както и за всичкият напредъка в медицината, но ако нямаше хладни, управляеми среди, никога не биха могли да се създадат някои лекарства и някои заболявания никога не да бъдат излекувани.
  5. Може би нямаше да четете тази статия, ако не беше за климатик. Това е така, защото отново може да благодарите на AC за развитието на компютърните технологии и производство.
  6. Климатикът прави пролетта поносима. Страдащите от алергии и астма могат да благодарят на климатика за предоставянето на тези чист, филтриран въздух в затворени помещения.
  7. Климатиците са зелени. Производствените фирми правят преминаването от стария стандарт хладилния агент, R-22, за да R-410A. Премахване на хлор от климатични хладилни агенти ги прави озон приятелски.
  8. Високите тавани и отворени етажни не са били само хубави проекти за жилища. Те са направени, за да се оптимизира въздушния поток в гореща сграда. Сега, може да се живее и работи в извисяващ стъклени сгради (благодарение на климатик, разбира се).
  9. Преди сгради имаше централна климатизация, индустрии и дори правителството взе почивка през лятото заедно с училище. Помислете нещата да се случват твърде бавно в DC сега? Представете си да работите с 2-3 по-малко!
  10. Децата, благодарят за късмета си на звезди! Въпреки, че лятната ваканция започна като начин да избягат от жегата, училища поддържат практиката, дори и след получаване на климатик.

Scroll to Top