Време ли е да кажем сбогом на компютърната мишка

Нарастващата популярност на преносимите компютри бележи голямо движение в компютърната история. Освен промяната в използването на компютър поради възхода на тези революционни иновации, явлението също е сигнал за предстояща промяна във входни устройства. Вижте за ремонт на телефони.

Време ли е да кажем сбогом на компютърната мишка

Кликвайки срещу Докосване

Най-новаторското изобретение на мишка, се концептуализира през 1972. Това даде възможността за много лекота и ефективност при работа с персонален компютър. Тези дни обаче, различните сензорни и навигация на входни устройства осигуряват още по-удобно изложение и функционалност от такъв вид мишката.

Преди „Touch Screen“ идва на „тъчпада“

Забележително е как лаптопите са започнали да се хвърли на мишката чрез включване на чувствителната повърхност или тампон, дори още преди две десетилетия. Тъй като лаптопите имат постоянно нарастващата популярност, засенчвайки настолните компютри, потребителите постепенно свикнали с докосване и потупване с пръсти вместо натискане на мишката. Apple е първият, който се интегрира мултитъч, която позволява на две или повече точки да бъдат поставяни върху повърхността на екрана. Други сервиз компютри, компютърни фирми не закъсняват да включат ремонт на лаптопи и подобна технология в своите лаптопи.

Пламнаване на пътеката за Touch Screen навигация

Touch навигация по-късно е замислена за самия екран. Различни компютърни фирми, насочени към разработване на сензорния екран в продължение на години и най-напред е Apple, който победи всички останали при технологиите. В IPAD е днешната притурка за избор – все още много преди да е родена тази „рожба“ на Apple, няколко сензорни екран таблетки и джобни компютри са на пазара. Вижте повече за батерии за лаптоп.

Тези по-ранни модели лесно се превръща в сензация сред потребителите, които биха могли да си ги позволят, но обжалването им беше кратка, тъй като технологията е все още недостатъци в тези дни.

Scroll to Top