Как да изберете матрак за болки в гърба

Ако страдате от болки в гърба, то навярно вече знаете какво огромно влияние може да има вашия матрак. Матраците, които не са добре пригодени за тялото няма да подкрепя гръбнака правилно, което води до по-нататъшен дискомфорт. Например, ако вашият матрак е увиснал или е прекалено мек или прекалено твърд, тогава гръбнака и мускулите са принудени да вършат повече работа, докато спите. 

За разлика от тях, новият матрак е подходящ за вашето тяло и ще предложи баланс между комфорт и гръбначния подкрепа. Това позволява на гърба наистина да си почине, докато сте заспали. Ако не сте сигурни коя марка или тип матрак да си купите, колко модерен да бъде той. Тогава може да ползвате някое ръководство, което да ви помогне.

Пазете се от етикети като „ортопедия“

Не правете грешката да изберете един матрак е с етикет „ортопедичен“, само защото смятате, че това автоматично ще помогне за облекчаване на болката. Истината е, че ако матракът не е индустриален стандарт, съществува изискване, което той самият трябва да премине, за да бъдат етикетиран като „ортопедичен“.

Реномирани ортопедични матраци наистина са проектирани, с цел подкрепа на ставите и гръбначния стълб, за да облекчат болката.

Освен това, дори ако един матрак е проектиран с високо качество на ортопедичен, няма гаранция, че той непременно ще е подходящ за вашето тяло. Помнете, че всеки човек е различен и всеки може да има различни причини за болки в гърба, което означава, че се матрака е единственият начин наистина ще се знае дали това ще помогне.

Правилното ниво на твърдост

В миналото винаги се предполагаше, че болките в гърба изискват много твърд матрак. Напоследък изследвания показват, че това не е действителен случай. Идеалното ниво на твърдост се счита за среден диапазон. Това ще е от пола и когато трябва да различим оригинален от съвместим.

Разбира се, нива на твърдост не са регламентирани за производители на матраци и могат да се различават. Въпреки това, добър баланс винаги може да се постигне между комфорт и подкрепа, за облекчаване на болки в гърба.

Най-добрият вид на матрак за болки в гърба         зависи от материала на изработка. Ето, защо независимо дали купувате матраци с латекс или матраци с мемори пяна, трябва да обръщате внимание на производителя и технологиите за създаване.

Scroll to Top