3 неща, които да съобразите в защита на вашия сензорен екран

Имате нов мобилен телефон, за които или сте заделяли средства в дълъг период от време, или предстои да изплащате в идните месеци. Затова не е невъзможно да се държите безотговорно с вашето устройство.

Една от най-слабите части на модерните телефони днес са техните сензорни екрани. За да защитите тях, предлагаме ви 3 неща, които да работя в защита:

Инвестирайте в протектор на екрана, ръкав, подплатена чанта или твърд калъф за смартфон. Има много евтини, които можете да намерите онлайн. Ако изпуснете телефона си, драскотини са най-малко притеснение за устройството. Счупване или напукване може да се случи дори и с най-трайни панели.

Калъфи за телефони ще създадат не само красива визия, но и ще предпазят мобилните устройства за по-дълго.

Слънцето не е ваш приятел

Избягвайте излагане на пряка слънчева светлина. Вашият смартфон или таблет може да има течнокристален дисплей и забравянето му на верандата в средата на лятото наистина може да навреди на качеството. Отново калъф за телефон може да спаси положението.

Третират като примадона

При почистване на дисплея, използвайте кърпа от микрофибър, която е идеална за сензорни екрани. Можете дори да използвате тези микрофибърни кърпи, които идват в комплекта със слънчеви очила. Бъдете внимателни, ако решите да почиствате с помощта на влажна кърпа. Просто навлажнете леко или дъхнете на екрана, след това го избършете внимателно. Ако все пак решите да ползвате вода, се уверете, че тя е дестилирана вода, тъй като нормалната чешмяна вода често носи калций и други видове минерали, които оставят следи. Не търкайте прекалено. Нека телефонът изсъхне на въздух, така че дори в него да е попаднала течност да не проникне във вътрешния хардуер на телефона.

Scroll to Top