Закупуването на малък трактор 4 въпроса и отговора

Подобно на вземане на всяка друга инвестиция е от решаващо значение, за да се разбере каква опция най-добре отговаря на вашите нужди. За да ви помогнем да ограничите възможностите и да изберете правилния модел за вас, ето и осем въпроси, на които трябва да отговорите преди закупуване на малък трактор:

  1. Искате ли да имате защитени елементи?

Разнообразието от малки трактори идват с отворени или контролирани климатични кабини. Ако живеете в дадена част на страната, която има непредсказуемо време, може да искате да се помисли за вариант контролиращ климата. Така ще осигурите повече защита на трактора си и няма да се налага често да подменяте части за трактори.

  1. Какъв тип предаване предпочитате?

Купувачите на коли обикновено имат предпочитания между ръчно или автоматично предаване, когато търсят нещо по-добро. Същото следва да се вземат предвид при закупуване на малък трактор. Ако предпочитате автоматична скоростна кутия, вашите възможности ще отслабнат с около 50% и ще бъдете, много по-близо до избора на перфектния модел за себе си. Ако не разполагате с предпочитание или предпочитате ръчна трансмисия, наличните опции остават широко разпространени.

  1. Колко високо ви трябва товарач за вдигне на материал?

Едно от основните предимства от притежаването на малък трактор е способността му да транспортира материал с прикачен към него товарач с оборудван. Въпреки това, вие трябва да намерите трактора, който отговаря на вашите нужди височина на повдигане. Попитайте какъв модел е най-добре за вдигане на материали в пикапи, търговски камиони, зърнени колички, или полуремаркета. Ако го направите, ще се стеснят вашите възможности и ще сте по-близо до намирането на перфектния модел.

  1. Каква е максималната товароподемност, която ви е необходима?

Малките модели трактори варират от 800 кг. до 4600 кг. в максимална товароподемност. Ако ще се транспортират много тежки товари, има повече смисъл да изберете модел на долната граница на този диапазон и капацитет. Все пак, ако вземете по проекти, които се нуждаят от повдигане тежкотоварни, един от моделите в горния край на този диапазон може да се окаже по-разумно решение. Изборът е ваш.

Scroll to Top