Зониране на пространството и организиране на детски кът в апартамент студио

Най-добрата организация ако чакате новородено в малък апартамент е да предвидите детския кът. Това ще стане съобразно три водещи неща:

Да разчистите от всички излишни мебели. Тук на помощ може да повикате някой по Почистване на тавани и мазета.

Да предвидите в помещението своята ниша.

Да помислите за размера на детско креватче, люлка или беседка – това е нишата, където лесно може да поставите дори „възрастен“ с двойно легло. Какво можем да кажем за люлката на бебето? В допълнение към нея и може да се поберат и някои допълнителни пособия.

Ето и как би изглеждал един правилник за организацията на пространството за новородено: Ако сложите яслите в близост до прозорците, важно е и да осигурите плътни завеси за пряката слънчева светлина.

Леглото е по-добре да се сложи на стената, а свободните и по-централни зони да бъдат запазени за други атрибути на новороденото;

Ракла може да се намира отсрещната стена и в съответствие между яслите;

Бебешки аксесоари приберете във вградени легла; Ако имате много неща, сложете ги в кутии и поместете в килера;

Запомнете, че малко дете не трябва да стои на тъмно. Така, че по желание, пребоядисването в пастелни цветове на стените или поставяне на тапети може да е достатъчно, за да украси;

В идеалния случай, ако в близост до леглото на новороденото бъдат поставени цветя или зелени растения, вместо изобилие от меки играчки, то мобилността до яслите може да бъде намалена;

Не забравяйте да поставите нощна лампа в ъгъла на студиото. Такава със сигурност ще послужи по-удобно, когато бебето се събуди през нощта.

Ако мястото позволява, организирайте детския кът в място за кърменето. Доверете се на този план за собственото си удобство. Вижте повече за изнасяне на мебели на адрес: izvozva.com.

В апартамента-студио, където ще се намира детската секция е препоръчително да се постави на рафт, за нещата от първа необходимост – биберон, чисти пелени, прах и т.н.

Изберете неутрален фон и текстилен дизайн за такова помещение;

Не е нужно да преобразявате цялата стая само в бебешка.

Осветлението трябва да е икономично. Светлината не може да бъде директна над детето, освен това, той трябва да бъде заглушен и дифузна.

Да имаш малко дете или новородено в малък апартамент е често срещано явление, което не трябва да ви плаши. Основното нещо е да намерите време, за да направите сполучлива корекция в жизненото пространство, за да се създаде комфорт за всички членове на домакинството. Разберете повече за услуги по Изхвърляне на мебели.

Scroll to Top