Как да отстраним различни петна от стари дивани

Хората, които се хранят в хола или ползват дивана за гледане на телевизия, рядко успява да избегнат появата на петна върху повърхността му. Не отлагайте почистването на мебели, защото всички стари петна се отстраняват много лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Това в случай, че вземете мерки почти веднага.

Ако просто направите петно ​​върху плата на тапицерията трябва незабавно да напоите кърпа. Следи от разлят сок, мляко, пръсти от течен шоколад и много други могат да бъдат отстранени чрез използване на смес от амоняк и оцет. За да премахнете дефект е достатъчно да се приложи смес върху петното и да оставите да изсъхне. Вижте за изхвърляне на стар диван.

Когато платът изсъхне, третираната зона трябва да се изплаква с чиста вода и суха кърпа. Петната от прясна кръв, особено по бяла тапицерия могат да бъдат отстранени със студена вода и сапун. Ако се окажете, че имате следи по тапицерия от старата кръв, опитайте да премахнете с разтворен аспирин в 200 мл вода. Когато трябва да премахнете стари петна от кръв от бял или бежов диван, можете да използвате саламура. За да го направите добавете една супена лъжица сол в един литър вода. Това не винаги е възможно, за да се почисти тапицерията от мръсотия на момента, но повторението понякога е от голяма полза.

Разгледайте и следните адреси, където екип професионалисти може да помогне по изхвърляне на стари мебели.

smetishte.com

fori.eu

depo.bg

Много домакини са разстроени, когато видят, че любимата им мебел е покрита с петно ​​от грес. Няма причина за безпокойство, а за да се отстрани вяска една мазнина е много просто: или предприемате кардиналната стъпка за извозване на стари мебели или се стремите да поправите бъркотията.

Трябва да се накиснат остатъците от сол и след това да се намокри петното със салфетка. Това може да се окаже малко по-трудно от идеята да се отстранят следи от кафе. Ако сте излели напитката върху мека светлина тапицерията използвайте разтвор на оцет, разреден с вода и препарат за миене. Петна от червено вино, трябва да бъдат отстранени в няколко етапа: първо с кърпа, като се попива разлятата течност, докато изсъхне, след това се поръсва със сол и накрая се търка с мека четка. След това е необходимо да се обработва със спирт. Ако разлети бели винени петна могат да бъдат отстранени от него, без използването на сол, това ще ви спести последващи действия. В случай, че не изчезват – използвайте универсален инструмент, който може да се използва за почистване на тапицерия от различни замърсители.

Не прилагайте методи, които не са доказани върху тапицерията на вашия диван. В случай, че не знаете как ще реагира на химически действия и агенти може да ви се стори цяло чудо да се разреждат във вода, да се навлажняват с кърпа или др. техники.

Опитайте с доказани методи за почистване, а ако и това не стане притъпете към извозване на стар диван.

Scroll to Top