Какво да правим със старите мебели

За всеки настъпва момент, в който трябва да помисли за рационално изхвърляне на стари мебели.

Подмяната на обзавеждането е свързано и с още един етап от цялата дейност. Това е решението – какво да направим със старите мебели.

Една част от обзавеждането, може да е провокирана от промени във вкуса за декор, друга с повредени или износени части и тапицерии. Ако сте избрали да се отървете от тях може да започнете с рециклиране.

Ако вашите мебели са в добро състояние, има много неща, които можете да правите.

Попитайте семейство, приятели, колеги и съседи дали имат нужда от подобни битови мебели. Някои от тях може да пожалят да се възползват.

Продайте ги. Можете да го рекламирате, реставрирате или продавате чрез интернет.

Дарения за местен благотворителен магазин. Някои хора се интересуват не толкова от самата мебел като цяло, колкото от някои големи елементи в дадените мебели.

Някои организации могат да събират мебели, да приемат електрически уреди, да се занимават с цялостен демонтаж и изхвърляне на мебели.

Ако елементът е антика, намерете добра репутация реставратор, като посетите асоциация за антични мебели. Може да се нуждае само от ремонт.

Добре е също така да сте запознаете с материалите, които подлежат на рециклиране и онези, които не могат да бъдат поправяни или използвани повторно.

Например дървото може да се рециклира. Повечето местни съвети приемат дърво за рециклиране на по-големите форми за обзавеждане. Изделия от естествена кожа или синтетични материали не могат да бъдат рециклирани.

И накрая, можете да направите бъдещите си покупки на мебели екологосъобразни, колкото е възможно. Това организирайте след голямото почистване и изнасяне на стари неща от дома.

Купете качествени елементи, които ще издържи дълго време.

Изберете столове и дивани с капаци, които могат лесно да се заменят, така че, когато искате да промените вашия декор може просто да си купите нови капаци, а не да се налага да купувате цял нов диван.

Старите мебели може да ви отегчават и да се наложи да ги замените.

Трапезни столове могат да бъдат повторно обхванати лесно с плат и щапелни пистолет.

Ако имате желание и интерес може да научете как да обновите втора ръка мебели.

Scroll to Top