Хигиенни съвети за поддръжка

Нашите домове са много често пренебрегвани, когато хигиената е под въпрос. Разбира се, ние чистим с прахосмукачка, почистваме рафтовете с метлички и т.н., но пълното почистване в пакет е едновременно изтощително и отнема много време. Въпреки това, всяко ъгълче и пролука на дома изискват внимание и старателна грижа.Организирайте нещата

Ако сте искали да имате чист дом, трябва да имате цел. Да, това звучи като мечта, но без да се следва подобна тенденция за организиране на всички елементи, вашият дом може да изглежда като склад или битак. Организирайте извозване на стари неща от дома.

Презапасяването може да има значително въздействие върху миризмите, в които живеят хората. Атмосферата в дома и всяка стара вещ може да влоши качеството на въздуха. На първо място, с тон на неща, разположени наоколо, може да попречите на циркулацията на въздуха, на второ място, с мръсни и потни дрехи на открито, можете да позволите на зловонни  бактерии да се разпространяват из стаите и трето, ако нещо не е източник на ужасна миризма, няма да можете да го намерите. В резултат на това ще бъдете постоянно уморени, очите и носа ще бъдат раздразнени и най-вероятно ще страдате от хронично главоболие. Да не говорим, ако някой страда от здравословни проблеми като астма, неговото или нейното състояние най-вероятно ще се влоши. Започнете цялостно почистване от тавани и мазета до всички затънтени ъгълчета на дома.

Тоалетна и баня

За пореден път, неизбежните източници на лошия въздух се крият именно в дома. Те са в тъмните, влажни и мокри помещения, а едни от тях са баня и тоалетна.

Най-доброто нещо, което може да направите е да купувате малки ароматизатори, които са постоянно активни за тези места. Същите правила се прилагат за кухнята, както и след като сте използвали дадено помещение е добре да почистите веднага.

Използвайте освежители за въздух след това. Освен система за отопление и вентилация, климатизация, това може да помогне значително и за по-чиста околна среда, тъй като системата може да се проветри и да управлява нивото на влажност на вашето жилище.

Реално няма непоправими неща, а с MAYSTORI.COM всичко по организиране хигиената на дома е въпрос на постоянство.

Scroll to Top