Грижа за лицето през зимата

Не е тайна, че през зимата, тялото ни е изложено на по-големи рискове, отколкото през останалите сезони. Кожата на лицето не е изключение. Тя страда от влага, вятър и студ. В случай ръка е много по-лесно да бъде защитена от студеното време, за разлика от лицето, което не можем да скрием в ръкавици. Но само защото човек не може да се скрие, но не е необходим специален подход за да полагаме грижа за кожата.

Защитата на личността в студения сезон е преди всичко необходимост от почистване, тонизиране, допълнително овлажняване, подхранване. Важно е също така кожата на лицето да се пази от слънчева светлина и да обърне особено внимание на защитата на устните. Принципите на грижа за кожата на лицето през зимата включват важни аспекти и правилно избрани продукти козметика за слънчева защита:

За правилната грижа за кожата трябва да се прилага грим, които ще бъде насочен към подобряване на кожата отвътре. Такава козметика не е била толкова много години лидер в грижа за кожата.

За почистване на кожата, използвайте най-леките ексфолианти за мазна кожа, а за жените със сух тип кожа е по-добре да се откажат от такива. Най-добре е да направите почистване на кожата с гелове и лосиони. Този аспект е много важно да се запази, тъй като тези средства са в контакт с откритите части на кожата.

Пречистването с използване на тоник позволява на кожата да бъде добре освежена в дълбочина. Тониците отстраняват всички замърсявания и остатъци и подготвят за по-нататъшни процедури: подхранване, овлажняващи маски, кремове. Използвайте водата пестеливо, ако кожата е много суха. На сутринта по-добре да не се откажете от промивките с тоник вода. Също така е важно да използвате най-добрия тоник.

В избора на нощен крем, трябва да се обърне внимание на факта, че той подхранва кожата. Дневен крем, пък трябва да има надпис „зима“. За зимата е също добре да правим маска, за да хидратираме и възстановим стегнатостта и еластичността на кожата. Това облекчава „стягането“ на кожата.

Вижте още 10 златни правила, които всяка жена трябва да знае.

Помнете едно златно правило: „здравословният сън и искрен смях“ са гаранция за здраве и красота.

Scroll to Top