12 трика да почистим за 1-ви май

С предстоящият празник 1 май, денят на труда, честван в продължение на толкова много години и приеман за Национален такъв. Ето, защо преди този ден ви предлагаме да се погрижите за дома си подобаващо. Въпреки, че официално всеки е освободен от ангажименти по служба, то добра идея ще е да поканите уюта, чистотата и хармонията в домовете си.

 1. Почистване на спалня и гостна с eu:
 • Полилей – за да стане качествено почистването на полилея и да няма нежелани аварии е добре да демонтирате от тавана. Така ще може да забършете до блясък всеки орнамент. За целта направете разтвор от вода и препарат за измиване на съдове. Натрийте всяка част от полилеят и подсушете внимателно. За да не оставят пръсти по стъклените части докато монтирате, сложете памучна ръкавица.
 • Вази – напълнете вазата с разтвор от оцет и вода, оставете я да престои цяла нощ, а на сутринта изплакнете с вода. За по упорити напластявания използвайте зърна ориз или четка.
 • Щори и завеси – за да се отстрани жълтия оттенък по щорите може да се накиснат в разтвор от белина и вода. Завесите е добре да се изпират в пералнята и още мокри да се простират, за да се изпънат добре. За завеси от тежък плат се препоръчва да бъдат изсмукани с прахосмукачка.
 1. Почистване на техника
 • Мебели от кожа – първо се отстранява натрупания прах с мека памучна кърпа, а след това повърхността се отрива с препарат за кожа.
 • Мебели от дърво – на пазара за мебели има специални пасти за грижа за дървото. НВ някои случаи може да се ползва и пчелен восък. За блясък се полира с вълнен парцал.
 • Телевизор, компютър, телефон – всяка техника, трябва да бъде изключена от контакта, предварително. Полирането и забърсването се прави с микрофибърна кърпа. Важно е да не се употребяват препарати със съдържание на спирт и абразив. За мониторите се използва мека салфетка. Клавиатурата на компютъра се почиства внимателно с памучен тампон между всяко отделно копче. Дистанционните устройства могат да се изтрият и с влажни кърпи или антибактериални салфетки.
 1. Почистване на кухня и извозване на com.
 • Мивка – за да бъде отстранен котелния камък, задължително е да се ползва абразивен препарат. Четки, гъби и телчета се подменят периодично, а ако ще се ползват още се дезинфекцират в микровълновата печка.
 • Съдове от мед – лимонов сок и сол са идеално средство за връщане на блясъка по медния съд. След като престоят така натрити се изплакват и отново стават като нови.
 • Кранове – специален препарат против варовик върши чудесна работа. При липса на такъв може да се използва и оцет. След като престоят така се изплаква и подсушава.
 • Печка – мек почистващ продукт и четка за зъби могат да помогнат да отстраните у най-трудно достъпните петна. Забърсването става с влажна кърпа.
 • Дървени плотове и кутии – за да бъдат добре стерилизирани се ползва вряща вода и кърпа. Предметите, които са хванали плесен е най-добре да бъдат подменени с нови.
 • Храни – храните, които се съхраняват в метални кутии и съдове се развалят много по-бързо. Препоръчват се съдове от стъкло и пластмаса. При съмнения, че не могат да бъдат почистени е добре да се заменят с нови. Дребните частици от мухъл и други бактерии лесно се разпространяват на здравата храна и така я развалят.

Направете почистване на двора. Повече за фирма по това, вижте тук: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%83%D1%86%D0%B8.

Scroll to Top