Топ 5 правила за изразителен поглед и млади очи

Може да сте стилно облечени, модерни, но нищо няма да скрие вида на очите. Знаете ли, че страните от Арабския свят, жените и днес ходят покрити от глава до пети. Единственото, което остава на показ са очите. Те обаче имат магнетичната сила да привличат с чар и обаяние.

Знаете ли, че младите момичета са избирани за невести само по вида на очите. Ако това ви е заинтригувало, макар и малко, научете няколко трика, които да работят във ваша полза за да имате изразителен поглед и млади очи.

За да се запазите красотата на очите се нуждаете от постоянни грижи и професионална козметика зa лице atache. Ето как да стане това с топ 5 правила:

  1. За да се подобри циркулацията на кръвта ще помогне масаж. За да направите това, натиснете показалеца леко върху активните точки между моста на носа и вътрешния ъгъл на окото. Тази процедура се повтаря пет – седем пъти. Релаксиращ масаж се извършва с леки движения от средната към края на ъглите.
  2. Инструментите за премахване на грим около очите не трябва да оставят мазен филм. Препоръчително е да не се използва козметика с частици, които могат да попадат в очите: спирала с власинки за удължаване.
  3. Когато има наличие на нови образувания по ръба на окото (акне, ечемик, напукване), трябва да се консултирате с лекар незабавно и във всеки случай не трябва да се лекувате самостоятелно.
  4. След слънчеви бани се препоръчва поставяне на резен краставица върху клепачите, за да успокоят кожата.
  5. Използването на плодове и зеленчуци, има благоприятен ефект върху външната форма на окото. Например, ябълките облекчават подуване. И не забравяйте за приема на вода в големи количества!

С тези прости съвети, можете трайно да съхраните красотата и младостта на окото.

Scroll to Top