Изборът на нов матрак

Ако изборът на удобен матрак за вас е нерешен проблем ще ви покажем как да действате и откъде да започнете.

Има три неща, на които трябва да обръщате специално внимание, когато сте изправени пред избора на матрак: размер, поддръжка и дълготрайност.

Идеалният размер матраци:

Разбира се, това ще зависи от това кой ще спи на леглото. Имайте предвид, че матракът трябва да е поне 15 см по-дълъг от височината на средно висок мъж. Стандартна дължина за матрак е 180-200 см, ширина – от 90 до 200 см. Дебелината на матрака може да варира от 18 до 45 см, но това не означава, че колкото матракът е по-дебел, толкова по-меко, че ще спи.

Оптимална твърдост

Повечето предпочитат да купуват твърди матраци тед. Въпреки това, те не са подходящи за всеки. Необходимо е да се вземат предвид свойствата на матрака и физически данни. Пълните хора с наднормено тегло е добре да избират матрак, при който тежестта на тялото им няма да пропадне. За слабите прекалено твърдият матрак ще е неудобен за крехките им телосложения. Хората, които са свикнали да спят по гръб, то се чувстват удобно на твърдия матрак, а онези, които спят на една страна или по стомах, трябва да избират по-меки топ матраци. За партньорите с голяма разлика в теглото (над 40 кг), има модели с променлива твърдост.

Защо да заложите на високо качество матраци?

С цел да се определи качеството на матрака, проверите броя на обшивки. В добрия матрак трябва да бъдат най-малко 375 на квадратен метър от блока на пружината (256 са стандарт за повечето от независими), но най-скъпите модели имат до 1000 броя.

Доброто качество матрак също може да предложи чистота, плоски шевове, силна страна и дръжки, нежна материя създаваща максимален комфорт и алергени нива.

Нашият съвет:

От изборът на матрак зависи срокът на експлоатация. Матракът ще продължи по-дълго и безпроблемно да служи, ако се обръща поне 4 пъти в годината. В някои хотели от двете страни на матрака има етикети с датата на последна профилактика и се посочва страната, на която е огледален матрака.

Не давайте на децата да скачат върху матрака!

С течение на времето, това невинно забавление може да съсипе всяко обзавеждане за спални, дори и високо качествените.

Scroll to Top