5 зелени артикула от килера, с които да почистите къща

Зеленото почистване е ритуал, който може бъде евтин начин да се промени до повтарящи се задачи за почистване. Подобни задачи могат да спестят пари. Ако все пак някои мебели са неподатливи на почистване и имат образувани трайни петна, то помислете за извозване на стари мебели с фирма.

Някои съставки могат да помогнат да добавите разнообразие и съкратени задачи: бял оцет, сода, сапун, сол, спирт, лимонов сок, сода, етерични масла, водороден пероксид, и дестилирана вода.

Предупредителни съвети: Винаги тествайте даден препарат за почистване в малка област и срещу повреди. Проверете всички съставки за алергии или нежелани реакции. Те могат да са екологични, но все да действат застрашително около почистването.

Ето какво трябва да знаете за някои рецепти почистващи продукти.

Бял оцет:  бял оцет е неизменна част от зеленото почистване. Безцветната течност, направен от царевица или малц има малък (пет до осем процент) разтвор на оцетна киселина, бялата дестилирана течност е антимикробна, противогъбична и може да се използва по време на почистването в къщата.

Сода каустик:  Естествен дезодорант за ефективно почистване и пречистващият агент, сода (натриев бикарбонат) и сода за пране (натриев карбонат) могат да се използват в пране и всички части на къщата.

Сапун:  Един маслиново сапун маслена основа името на региона Кастилия Испания, силно концентриран Кастилия сапун може да се комбинира с етерични масла, за да имат антисептични и освежаващи въздуха решения.

Етерични масла: Етеричните масла имат здравословни и функционални предимства, които, макар на пръв поглед да струват скъпо за размера на бутилките се компенсират в малките количества, които се използват. Тези етерични масла включват сладък портокал, лимон, лавандула и чаено дърво.

Сол, лимонов сок, спирт, водороден пероксид и дестилирана вода кръг. Съществуват много начини за използване на тези съставки. С тези идеи може да получите много практичност в решенията за дома.

Scroll to Top