Елегантност в роклята на жените

Казват, че жената е въплъщение на чар, магия и пищност, но една от тайните съставки тя да бъде винаги неотразима е елегантността.

Тя съществува векове назад в гардероба на дамите и до днес заема най-голям процент. Елегантността у жената се изразява, чрез най-женственият от всички тоалет – роклята.

И колкото и да си говорим за елегантност, истината е, че тя никога не е слизала от модния подиум, но за да бъде една дама привлекателна, а тоалета да се прелива ефирно по тялото трябва да бъдат съобразени две водещи неща. Едно от тях са цветовете, а другото формата и размера на тялото.

Елегантността може да се изрази под различни форми в рокли за жени, в зависимост от модния бранд. Да вземем под внимание елегантността в цветовете.

Трите основни цвята, които определяни за елегантни са черно, бяло и червено. Обичайно червеният и белият цвят са често срещани в гардероба на всяка дама, но по отношение на червената стихия, не всички са единодушни.

Рокля в бяло и черно, например говори за сериозна личност, която обича да е представителна, далновидна, дискретна, но и да не се откроява много от останалата част в пейзажа. За разлика от тях, червеният цвят е не само натрапчив, но и смятан за най-сексапилен, дързък, романтичен. С елегантна червена рокля никоя дама, няма да остане незабелязана, та дори моделът и да е от най-скромните.

В допитване до експертите по мода и облекла, техните съвети за елегантност са:

Облечете червено, когато искате да бъдете забелязана, а в настоящият сезон, повече от всякога червеното е приемано за елегантна и модерна дреха. Единственото, с което ще трябва да се съобразите в изборът му са форма и кройка на модела. Последните се избират в зависимост от индивидуалните специфики на тялото.

Елегантни класически дрехи, които всяка дама трябва да притежава в гардероба си са – малка черна рокля, черни обувки на висок ток, бяла риза, черен панталон, черно сако, сив пуловер.

По отношение размера и формите, специалистите по дизайнерски съчетания съветват още ниските дами да носят не прекалено дълги и широки дрехи, а такива, които са им по мярка. Графични и щамповани дрехи за ежедневието създават истинско усещане за оптически по-вталени и високи личности. При по-високите мадами, тип манекени могат да подчертаят елегантността си, чрез по-дълги и ефирни рокли, като наблегнат и на големите аксесоари.

Не е за пренебрегването и мнението на онези, които държат на бранда. Елегантността много често е плод именно на качествения, макар и по-семпъл елемент.

Scroll to Top