Природни съставки за младост и красота

Съществуват някои аспекти на естественото ежедневие, с които може да подсилим красота си, да избегнем химичните съставки и дори да спестим средства от излишно пазаруване на скъпа козметика.

Изникват и редица въпроси от типа на: Кои продукти действително работят? Има ли специален начин за използване на естествени продукти? На кои зони мога да ползват продукти като химичен пилинг Milk Peel…и т.н.

Грижа за кожата се фокусира в естествената красота и тенденция за качествена поддръжка на кожата. Кожата ни е най-големият и важен орган и трябва да се погрижим за него по подобаващ начин. Първата стъпка към естествена красота е да знаете вашия тип кожа. Когато я разпознаете, а именно дали е суха, комбинирана, мазна или нормална, вие сте в състояние да я лекувате.

  1. За суха кожа специалистите съветват всяка сутрин по време на тоалета да отриваме кожата с отвара от чай. Лайка, липа, мента, зелен чай са идеални тонизатори за лицето и кожата по цялото тяло. Те действат успокояващо и енергизиращо.
  2. Грижа за кожата преди лягане – много успокояващо за кожата действа вана със сол. Може да използвате морска сол, примесена с няколко капки масло за вана (лавандула).
  3. За подхранване на тялото зехтинът върши чудеса. Той не само овлажнява и хидратира кожата, но я прави по-мека и дарява важни хранителни вещества.
  4. За почистване на лицето от натрупани в порите мръсотии – прах, пот, мъртви клетки и други частици използвайте смелени зърна на кафе или какао. И двете природни съставки действат ободряващо, дълбоко почистващо и омекотяващо. Тази маска може да се ползва, както за лице и деколте, така и за цялото тяло. Тя е изключителен антицелулитен гел, в засегнатите участъци. Кофеинът допринася за подобряване на циркулацията, а тя за изхвърляне на задържаните води.
  5. За естествен ексфолиант за лице може да ползвате и захаросан мед с лъжичка сода за хляб. Двете съставки помагат за отстраняване на мъртви клетки и подхранват кожата.
  6. Мая за хляб – поредният натурален продукт, които не само ще почисти и тонизира кожата, но и ще направи по-гладка, мека и сияйна.

 

 

Scroll to Top