Как да върнете неработещи стоки в техномаркет

Много хора се притесняват да пазаруват онлайн или да правят големи инвестиции в скъпи техники и технологии. Това често се дължи на факта, че не знаят политиката за връщане и замяна на продукти.

Избирайки големи вериги магазини като технмаркет, няма как да направите грешка. Трябва само да следвате политиката за замяна.

Ето как стоят нещата:

Тази процедура може да се промени по някакъв начин в зависимост от качеството на стоките, които връщате, тъй като връщането на стоки с добро качество е малко по-различно от връщането на дефектни или повредени стоки.

Независимо от това, което Ви кара да анулирате вече извършена покупка, може да го направите в двуседмичен срок, без да броите деня на покупката, при условие че са изпълнени указаните условия: стоките не са били използвани по предназначение; представянето е в пълна безопасност; без увреждане в целостта и безопасността има фабрични етикети и уплътнения; налична е стока или касова бележка.

Всеки документ, който може да потвърди плащане, може да изпълни ролята при замяна, но непременно трябва да е касовият бон в оригинала.

Основното е, че документът трябва да съдържа информация за продавача, т.е. организацията, в случая Техномаркет, която е продала стоките, както и датата на покупката, какво точно е закупено и на каква цена.

Ако няма такива документи за покупка, продавачът може да помогне и да потвърдите, че стоките са закупени от този магазин, само при проявено доброволно съгласие.

Принципно цялата процедура по замяна или поправка на даден уред или техника е неприятен за потърпевшата страна. Понякога се налага да се изчака по-дълъг период от време. В него върнатата стока се изпраща в сервиз за техническо обслужване и/или ремонт, в резултат на което и до 30 дни, веригата магазини Техномаркет е длъжна да върне обратна връзка. В случая продукта – ремонтиран или заменен с нов.

Също така се случва продавачът да се съгласи да върне парите за покупката.

За да останете доволни от обърнатото внимание, за да получите положителен краен резултат по замяната и за да имате това, което сте искали, трябва да видите и срока на гаранция на артикула.

Когато двете години, дадени от веригата магазини е изтекъл или е към своя край, почти сигурно е, че ще има и спънки в изплащането или замяната.

Не чакайте крайния ден!

Scroll to Top