Как да се научиш да шофираш добре

Как можеш да се научиш да караш кола сама? Този въпрос в нашето време става все по-актуален не само за мъжете, но и за жените. Колата отдавна е престанала да бъде луксозен артикул. В съвременния свят, с неистов ритъм, машината е първата необходимост.

Тук може да разгледате за накладки на Датчия Супернова.

Мнозина погрешно вярват, че най-важното нещо в науката за управление на кола е да я купят директно. Затова и бързаме да ви разочароваме. Автомобилът може много бързо да се превърне в купчина ненужно желязо, ако не се научите как да го управлявате правилно.

В нашата страна и без това достатъчно шофьори не се смеят, това е красноречиво казано от огромен брой произшествия по пътищата. За да решите проблема “ колко бързо може да се научите да карате кола “ начините са два: шофьорско училище; самостоятелно овладяване на науката за шофиране.

Автошкола

Отличен и доказан начин. Никое поколение шофьори не мина без тях. Пълният курс на обучение се състои от теоретична част и след успешното му завършване започва практическа работа. Това е шофирането извън градски условия и едва тогава в града. Тъй като повечето от нас са натоварени хора, за удобство теоретичната част в школата за шофиране се провежда съобразно тяхното свободно време, 3-4 пъти седмично. Графикът на практическата част на курса на инструктора е индивидуален за всеки. Като правило, за практика, изберете такъв период от време, когато на пътя има по-малък куп автомобили. Дневни часове в делничен ден или сутрин в почивен ден. Основното нещо 28-30 часа. След това идва ключовият момент – изпита в КАТ. Обикновено с практическата част няма трудности, хора, които са в пълна отговорност поемат задачата да се научат да карат автомобили. Знанието и способността да са необходими поне заради факта, че когато спрете пътната инспекция на пътната полиция, не е необходимо да започвате диалога си с думите: счупих ли нещо? Вие сами ще знаете отговора перфектно. Но сега не става дума за това.

Успешно преминали практическата част, отиват на теорията, но тук започва същността.

Шофьорското училище е необходимо и добро нещо. Управлението на кола, и още повече с автоматичната трансмисия, е лесно, много хора стигат до факта, че е напълно възможно тази наука да бъде разбрана самостоятелно. Едва когато я овладеете може да помислите за покупка на нова и модерна кола.

Scroll to Top