Отрицателни въздействия на технологиите върху децата

Ако се питате дали, колко и до каква степен влияят технологиите и компютрите на децата ни, то ето и отговорите:

Да, съвсем ясно е, че има и лоши последици от положителното въздействие на технологиите върху децата. Всъщност, положителните или отрицателните ефекти на всяко нещо зависят от начина, по който го използваме. Така дори с батериите за IPHONE X 5.8.

Но, не е ли така и с храните и напитките, които консумираме, с хранителни добавки и пр. За всяко нещо важи правилото: Всичко в умерени дози е полезно…Всичко, с което прекаляваме е вредно!

Отрицателното въздействия на технологиите върху децата ни може да се изрази в следните:

Здравословни проблеми

Технологията причинява много проблеми със здравето при децата. Проведените от проучвания показват, че поради нарастващата употреба на джаджи, децата страдат от здравословни проблеми, като болки в гърба, слабо зрение и т.н. Поради това по-малко физически дейности, допринасят за образуването на повече мазнини. Това са често срещани проблеми при днешните деца.

Социална връзка

Технологичните приспособления оказват лошо въздействие върху социалните взаимоотношения. Децата се пристрастяват към джаджите. Нямат време да седнат с родителите си и да прекарат известно време с тях. Те предпочитат да се свързват със своите приятели и близки чрез текстови съобщения, разговарят, чрез смс и други кратки форми на текст и т.н., вместо да срещат проблемите и да говорят, вместо да общуват с очи. Те са свързани с другите си връстници във виртуалния свят, но не и в реалния свят.

Лошо академично представяне

Установено е, че технологията оказва негативно влияние върху академичните постижения на повечето деца. Има много технологични джаджи, към които децата са пристрастени. Те губят ценното си време на тези приспособления, без да се притесняват за проучванията. Това води до лошото им академично представяне.

Отрицателно въздействие върху характера

Това е един от най-големите проблеми, създадени от разрастващата се технология. Децата са бъдещето на нашата страна, нашия свят. Тъжното е, че поради нарастващата технология децата се отдалечават от моралните си ценности.

Интернет работи като проклятие за детския характер. Вместо да използват Интернет по произволен начин, децата го използват като източник на съдържание за възрастни.

Научете от тук за някои части за технологиите: LCD CCFL LAMP EXTENSION CABLE.

Отрицателно въздействие върху уменията за писане

Писането е изкуство, което всеки човек трябва да притежава. Технологията има отрицателен ефект върху уменията за писане на деца. Майчиният език, стандартният английски език не се използва в текстовите съобщения, в чата. Те винаги са съкращения или изписване на латиница. При писането на текстови съобщения никой не се интересува от правописа, пунктуацията и граматиката. Това води до лоши умения за писане у децата.

Чрез ограничаване на участието на технологиите в живота на децата лесно можем да сложим край на всички отрицателни въздействия, изброени по-горе.

 

Scroll to Top