Вижте какво купуват хората в онлайн магазините

Днес е много трудно да си представим човек, без достъп до интернет, а някои дори започнаха да живеят в социални мрежи!

Днес няма да изненадате никого с покупка от онлайн магазин и все пак има много магазини, които не искат изцяло да се отдадат на виртуалния свят. Тук може да видите за изработка на сайт.

Тук е и мястото да отбележим, че онлайн търговията нараства все повече. Този процес не може да бъде спрян – неговият темп на растеж може да се сравни с геометрична прогресия или възпроизвеждане на микроби.

Рейтингът на най-популярните продукти, които хората поръчват, чрез онлайн магазина включва :

  1. Облекла

Има 55% от купувачите, които предпочитат да купуват модерни неща чрез World Wide Web. Не е тайна, че обувките, дрехите и аксесоарите най-често се поръчват от онлайн магазини. В тази категория основните потребители, разбира се са жените.

Онлайн магазините активно работят в тази посока, като осигуряват на купувачите надеждна габаритна мрежа и 3D- стоки. Напоследък все повече се появяват онлайн магазини, в които може да поръчате дрехи в дома си заедно с услугите по доставка и монтаж.

  1. Електротехника

Джаджи и малки уреди в онлайн магазините придобиват все по-голям ръст. Те достигат 42% от респондентите. Цените за тази група продукти обикновено са по-ниски, отколкото в обикновен магазин, така че дори ако добавите разходите за доставка, все още е по-изгодно да купувате в интернет. Но големите домакински уреди се купуват по-рядко. Техният дял се равнява на 22%.

  1. Стоки за забавление, играчки

36% от потребителите се отнасят към тази популярна категория и те са майки. Атрактивността на продажбите идва, поради ниските цени. Бебешки продукти могат да бъдат намерени на цена, по-ниска с 10-40% в сравнение с пазара. Големият асортимент позволява да изберете уникален продукт, без да шокирате портфейла си. Днес детските стоки са особено популярни, поради европейско качество и ниска цена – освен това, времето за доставка е задоволително.

  1. Козметика

32% от респондентите предпочитат да купуват продукти за грижа за кожата онлайн. Парфюмерията и козметиката са много популярни благодарение на широката гама и възможността за доставка до всяка точка на света. Между другото, продукти за красота са в голямо търсене не само сред жените, но и сред мъжете – наскоро, силната половина от човечеството е започнала активна да купува козметични продукти от онлайн магазини.

  1. Софтуери и техника

IT специалисти са ценени по целия свят. Интернет сега е наводнен със сайтове, където може да сикупите висококачествен и евтин софтуер и всякаква техника и джаджи. Няма съмнение, че този продукт скоро напълно ще премине към интернет съдържание.

  1. Билети

Сега малко хора отиват за билети на реалните гишета. Никой не обича да стои на огромната опашка сред купчина хора. Много хора предпочитат да го правят дистанционно и няма значение, за какво е билетът – събитие, концерт, автобус или влак. В интернет може да си купите билет за минути, без да се разсейвате от ежедневните дела.

  1. Платежни системи.

Разработчиците бавно прехвърлят услугите си за смартфони, тъй като много потребители искат да плащат за услуги и стоки, без да напускат дома си. Днес може да проверите баланса на картата, да плащате комунални услуги, да попълвате сметката и т.н. В тази област пазарът е стигнал достатъчно далеч.

Онлайн магазини за резервни части и аксесоари за автомобил също бележат една добра аудитория от 14% от потребителите; След тях се нареждат спортни стоки – 12% от респондентите купуват продукти от тази категория от онлайн магазин.

Има прогноза, че скоро смартфоните ще заемат първо място в този рейтинг.

Може би горните данни ще ви помогнат да определите областта, в която искате да работите и къде може да инвестирате парите си. В крайна сметка, вече няма съмнение, че онлайн пазаруването скоро напълно ще замени обичайното.

Ако информацията ви е била полезна, като потребител на онлайн продукти или защото планирате откриването на онлайн магазин, то време е и да насочите вниманието си към изработка на онлайн магазин elenkov.net.

 

Scroll to Top