Висококачествено спално бельо

Висококачествено спално бельо – кои материи са най-здравословни

Да изберем правилното спално бельо понякога може да се окаже по-сложно, отколкото предполагаме. Всички сме чували за скъпите и луксозни модели спални комплекти, но едва ли повечето от хората могат да си ги позволят. Разбира се, не е и нужно, защото на пазара има достатъчно висококачествени модели, които са на съвсем приемливи цени, а в същото време са в състояние да задоволят дори и най-претенциозните клиенти. Не само като качество на материята, от която са изработени, но и по отношение на цветове и принтове.

Висококачествените спални комплекти се славят със своята забележителна дълготрайност. Те няма да се раздърпат или загубят блясъка си дори и след редица изпирания в пералната машина. Такива са например памучните материи, които са и най-предпочитаният вариант от всички любители на естетиката и здравословния начин на живот.

Друга опция са материите, изработени в съчетание между памук и полиестер. Те са особено практични, защото не изискват гладене и същевременно са издръжливи и ще ви служат дълго време.

Памучният фланелен плат също е сред предпочитаните материи и всеки, който е изпробвал такова спално бельо може да потвърди, че е много приятен на допир и е страхотен избор за спане, особено за зимните месеци от годината. Неудобството при него е свързано само с това, че при по-продължителна употреба се случва така нареченото „завалване“, при което по повърхността на плата се образуват малки топчета мъх, които трябва да бъдат периодично премахвани.

Ленените материи са също много комфортни и предпочитани като избор за спално бельо. Те не се износват никак лесно и дори и след многократни изпирания изглеждат пак като чисто нови. Ленът има уникалната способност да охлажда тялото през горещите летни нощи, а през зимата да го затопля. Колкото и дълго да използвате вашето спално бельо от лен, то ще си остане меко и удобно, няма да се разкъса или раздърпа. Разбира се, по-високата цена на тази категория спални комплекти е факт, но това е напълно обяснимо.

Източник: spalnobelio.bg

 

 

Scroll to Top