Изборът на спално бельо

Изборът на спално бельо: Какво е добре да знаем, когато купуваме спални комплекти

Изборът на спално бельо е последният щрих от създаването на уникалния интериор за вашата спалня. Самият процес по завършване на дизайна е творчески, а възможността да добавите повече цвят или да подчертаете определен акцент с помощта на цветовете и щампите на спалните комплекти е особено вълнуваща.

Материалите, от които е ушито спалното бельо в случая играят съществена роля. Защото именно те са отговорни за комфорта по време на сън и пренебрегването на някои важни изисквания може да коства сериозни здравословни проблеми. Така например, известно е, че естествените материали като памук, лен, коприна и производните им платове, в които е добавен съвсем малък процент други примеси, са най-подходящия избор. Тези материи са с добра пропускливост на въздуха и затова се наричат още „дишащи“. Благодарение на това, че осигуряват добра циркулация, те не спарват и не допускат влагата да влезе в допир с кожата, което е едно от важните условия за здравословни условия на сън. Освен това са меки и приятни на допир.

Същевременно, материята от която са изработени чаршафите, калъфките за възглавници или пликовете, следва да са устойчиви на износване. Здравата тъкан предполага дългогодишна употреба и в крайна сметка дори и да платите повече за нея, пак ви излиза много по-евтино, отколкото редовната подмяна на некачествено спално бельо.

Качествените материи имат наситени цветове, които не избледняват с времето и редовното машинно пране. Те не „пускат“ боя и няма опасност да повредят други тъкани, когато ги перете едновременно с тях в пералнята. В същото време нискокачествените тъкани са не само по-малко издръжливи, но и боите, с които са третирани, могат да бъдат с доста съмнително качество и опасни за здравето.

Сатенът е една от най-популярните памучни тъкани, която масово се използва за изработка на висококачествено спално бельо. Ако не искате да рискувате, винаги можете да изберете красиви модели спални комплекти, изработени от сатен.

Източник: spalno-belyo.com

 

 

Scroll to Top