Съвети за заеми от специалисти

Съвети за заеми

Теглете само такъв кредит, чиято месечна вноска не надвишава една трета от редовните ви доходи. Тогава определено можете да погасявате заема всеки месец, без да навредите на бюджета си.

За да определите необходимата сума и падеж, използвайте калкулатор за заем, въведете условията, които банката предлага, и изберете подходящата опция.

Често кредитоискателят получава отказ от финансовата институция, тъй като сумата, която се опитва да получи, е твърде голяма. Ако това се случи, попитайте колко е склонна да отпусне институцията – в повечето случаи дори и по-малка сума може да свърши добра работа.

Обмислете до най-малката подробност възможността за изплащане на заема

Неслучайно банките изискват документ за състоянието на доходите ви и проверяват месечните ви разходи. Кредиторът се интересува от редовното погасяване на вноските и това е нормално. Така че, ако ви е била отказана крупна сума, трябва да помислите дали наистина изплащането на кредита няма да се окаже твърде трудно за вас. Премислете отново ситуацията. Ако имате стабилна работа, надеждна позиция или перспектива за увеличаване на доходите, тогава банката ще има далеч по-малко въпроси.

Кога един заем е добър?

Заемът е добър, ако го вземете при спешни случаи, когато наистина се нуждаете от определена покупка или услуга. Всичко останало е просто каприз. Не позволявайте на мимолетните капризи да вгорчат живота ви. Ако само няколко дни след като сте теглили кредита вече съжалявате, че сте го направили, значи сте допуснали грешка. Всичко това може лесно да бъде избегнато, ако хората правеха по-реалистични преценки на възможностите си и на това какво наистина им е спешно необходимо и какво не.

Не ставайте роб на кредитната система

Ето и най-добрият съвет относно кредитите – не ставайте роб на кредитната система. Не изпадайте в ситуация да вземете един заем, за да изплатите друг. Това е една много порочна система, от която измъкването е почти невъзможно.

Източник: http://krediti24.com/

 

Scroll to Top