Как да изплатите по-бързо няколко кредита наведнъж

Малко хора успяват да се ограничат до теглене на един заем, повечето хора имат поне няколко други кредита, които най-често са за по-дребни суми.

Няколко кредита наведнъж – ето как да изплатите навреме

Когато човек има няколко задължения за изплащане ситуацията, разбира се, се усложнява, но въпреки това пак можете да изплатите заемите си си по-рано. И ето как да го направите, в зависимост от конкретната ситуация.

Вариант 1

Обмислете за връщането първоначално на най-малкият заем. Това ще бъде най-лесният начин да се справите с него и ако сте имали например три кредита, вече ще остане да изплащате само два от тях. Тази опция е подходяща за тези, за които е много важно намаляването на броя на теглените заеми.

Вариант 2

Съсредоточете се върху предсрочното изплащане на кредита, който изисква най-големи месечни или седмични вноски. С подобна тактика неутрализирате най-големия дълг, което ще ви позволи значително да облекчите тежестта върху бюджета си. С парите, които преди това са отивали точно за това  плащане, могат да бъдат използвани за погасяване на останалите заеми. Така набързо решавате финансовия проблем с големия брой погасителни вноски.

Не забравяйте, че винаги е важно да изчислявате правилно парите за погасяването на всеки един кредит, който дължите. Ако например имате един голям заем и два по-малки, пресметнете вноските. Непременно вземете предвид не само и единствено размера на плащанията, но и лихвите, тъй като по-големият заем може би ви излиза по-евтино, отколкото малките, поради по-ниската лихва. Това трябва да се помисли внимателно. Приоритетно е изплащането на най-скъпите заеми, защото там ще можете да спестите реални средства, които да вложите другаде. И накрая, още един също толкова важен съвет – след като вече сте освободени от една тежест, не прахосвайте парите си на вятъра, а ги използвайте, за да изплатите другите си налични заеми. Ако се вслушате в този съвет, със сигурност ще можете да „дишате по-свободно“, след като сте си изплатили всички дългове.

Източник: https://pss.bg/

 

Scroll to Top