Какво предлагат компаниите за микрофинансиране

С появата на микрофинансиращите компании на пазара огромен брой хора успяха да получат бързи кредити за кратки срокове.

Основната клиентска аудитория на такива организации включва тези, които по една или друга причина не могат да вземат заем от банка. И с развитието на финансовите, компютърните и мобилните технологии в микрокредитирането се появи нов хит – услуга чрез Интернет или така наречените „микрокредити онлайн“.

Най-бързата и удобна опция за получаване на заем

Микрокредитиращите компании предложиха на пазара най-бързата и удобна опция за получаване на заем – само за няколко минути, без да е нужно хората да излизат от своя дом. Необходимо е само да кликнете на уебсайта на компанията за микрофинансиране, да попълните представения там формуляр (заявление) и да го изпратите, като посочите желаната сума и периода за използване на кредита. И всичко това с минимум документация – само няколко въпроса, на които трябва да отговорите.

Този начин на кандидатстване за кредит спестява много неудобства, като например:

  • Времето за посещение в банки / небанкови кредитни компании.
  • Необходимостта да се излезе от работа, за да си осигурите време да разрешат своите финансови затруднения преди края на работния ден на кредитната компания.
  • Чакането по опашки в клоновете на банки / небанкови кредитни компании.
  • Нуждата от събиране на документи, потвърждаващи платежоспособността ви.
  • Необходимостта от предоставяне на поръчители.

Някои онлайн компании се придържат към комбинирана схема на работа – например онлайн кандидатстване за заем, но получаване на сумата от одобрения кредит в офис.

На коя фирма ще се доверите, зависи от обстоятелствата, вашите възможности и цели. Що се отнася до бързите кредити обаче, определено там ще бъде по-бързо и по-удобно да получите заем. В случай, че възнамерявате да ползвате малка сума за кратък срок, да изберете микрокредитиране е най-удобното и най-правилното решение. Всичко става бързо и лесно, без излишни условности. Много по-комфортно, в сравнение с тегленето на потребителски кредити от банки.

Източник: doe.bg

 

Scroll to Top