Какви дамски чанти за през рамо се носят и как да изглеждате стилно

Сигурно и вие, като много други свързвате чантата през рамо с пощальоните от едно време. И все пак, тези модели са много актуални в забързаното ежедневие днес. Съвременните чанти за през рамо са удобни, практични и лесни за носене.

Едва ли има жена, която да не обича дамски чанти през рамо.

Класическата чанта е запазила основните си характеристики. Тя притежава дълга дръжка или колан (понякога двоен), правоъгълен, припокриващ се капак. Основната характеристика на това изображение е лекотата. И, разбира се, удобство – чантата няма да се изплъзне неочаквано от рамото. Не е нужно да я държите с ръка, докато ходите.

Видове дамски чанти за през рамо

Вечерни чанти

Тук, разбира се, не става въпрос за моделите, които изобщо нямат дръжка. Малката чанта с дълга каишка е идеална. Разбира се, много зависи от това как ще изглежда с тоалета. В много случаи дългата лъскава верижка допълва красиво малката черна рокля.

Деликатни и романтични модели

Малки, елегантни аксесоари – те са подходящи не само за вечерно излизане, но и при други поводи. Трябва само да създадете нежен, женствен образ в ежедневието. И тук малка чанта през рамо става ваш верен съюзник. Тя може да бъде правоъгълна или във формата на „седло“, закопчана с цип или метална катарама.

С такава чанта ще се поберат само най-важните неща. Например кутия за пудра и мобилен телефон. И това за пореден път подчертава нежния чар на притежателката им. Не е подходящо красивата дама да носи тежки неща! Това е един от най-елегантните ежедневни модели и между другото, модата за красиви дълги дръжки със синджир започна с нея.

Чанти през рамо за всеки ден

В списъка с практични ежедневни модели чантата през рамо за всеки ден е предпочитана опция. Тя се харесва от много жени, които обичат удобните дрехи и аксесоари. Какво да кажем за младите момичета, ученици и дори ученички. Чантата намира почитателки в различни сфери на живота, като лесно се адаптира към тях и се трансформира. Тя може да бъде младежка или класически дискретна, но винаги ще я разпознаете по характерните й черти.

Друг чудесен вариант за носене през рамо е случаят, когато харесвате спокоен стил. Моделите, които, за да бъдат затворени се изтеглят в горната част с шнур, наподобяват малка раница. Общото име за такъв модел е чанта-торба.

Трябва да се спомене и чантата-скитник. Самият модел е един вид хамелеон. Всъщност „скитникът“ е типичен представител на уличната мода. В зависимост от материала и цвета, този безформен тотализатор може да се използва навсякъде. Има модели подходящи дори за почивка на плажа. Дамските чанти изработени от кожа и велур са подходящи за градски условия, разходки, пазаруване, работа.

Присъствието на дълга дръжка към самата чанта позволява да я винаги през рамо. Важно е как подобно решение се вписва в цялостния ви вид. Могат да бъдат изброени няколко десетки възможни комбинации. Най-лесният начин е да се доверите на собственото си чувство за стил.

Scroll to Top