Модерна баня – еклектична игра със стилове и комбинации

Нова тенденция, която може да се открие в съвременните бани, е комбинацията от различни мотиви и шарки. Номерът е да изберете умело най-противоположните. Но как да ги накараме да се на паснат и да създадат едно цяло?

Тайната е в избора на декорации, които ще съвпадат и съчетават всеки от мотивите, но и правилния избор на тона на всяка от използваните шарки е от огромно значение. Например, комбинация от мрамор и дърво ще бъде идеална. По практически съображения в банята си струва да използвате керамични плочки. Лекият мрамор и подобни на дърво плочки за банята могат ефектно да се комбинират със златни декорации. Такава комбинация, макар и с очевидно много далечни елементи сами по себе си, ще бъде чудесна в модерния интериор.

 Дизайни, които никога не отегчават – връщане към класиката

Има модели, декорации, цветове и мотиви, които не излизат от модата. Модерната баня обича подобни решения. Благодарение на тях тя винаги е актуална и никога не остарява. Нищо чудно, че класиката е другата тенденция, която ще срещнем в интериора на банята отново през 2021 година. Когато подреждате пространството, можете просто да използвате традиционни мотиви, като мрамор, дърво или камък, или класически, безопасни цветове – бяло или сиво. Но можете също да направите стъпка по-далеч и да се позовете на абсолютни класики, но … в модерна форма! Такова нестандартно решение може да бъде например използването на ориенталски модел килим върху керамични плочки. Модерната баня с душ тогава придобива оригинално, нетрадиционно измерение.

 Символът на елегантност и шик – злато

Златото е силен, изразителен акцент във всяка стая, включително и банята. То ще направи една модерна баня да изглежда изключително, особено когато се комбинира с по-неутрални цветове. Не забравяйте, че със златото не бива да се прекалява. Златото, използвано умерено и балансирано, ще се превърне в красиво допълнение към пространството на банята, а декорациите в този цвят или нежни, златни шарки върху плочките ще подчертаят останалите елементи от интериора и ще му придадат елегантен блясък и благородство.

 Метална, модерна баня с вана – сребро

В модерната баня може да си позволим да използваме футуристичната тенденция, а именно – сребърната тема. Както в случая със златото – тук трябва да бъдем изключително умерени. Интересен противовес на металните блясъци ще бъдат класическите шарки и цветове, например бели, сиви, мраморни или каменни мотиви. Такъв баланс ще направи среброто още по-подчертано, а всички цветове в банята ще се допълват фантастично.

 

Scroll to Top