Баня, където всичко има своето място

Дори голяма баня може да не функционира правилно и може бързо да се затрупа, ако не я оборудваме с подходящата система за съхранение.

Баня, в която има всичко

Важен проблем във всяка стая от този тип е мястото за всички аксесоари, от които се нуждаем за ежедневните ни грижи. Нека да видим как да направим банята си възможно най-функционална и удобна.

Подходящо обзавеждане за баня

Дори в най-малката баня трябва да намерим място за мебели

Благодарение на тях ще поддържаме реда и естетиката в интериора. Основното оборудване е шкаф под мивката. Но това не е всичко. Ето какви мебели трябва да има в нашата баня:

– няколко отворени рафта, за предпочитане разположени близо до мивката, тоалетната и душа

– затворени шкафове, в които можем да поставим всичко, което не трябва да се вижда от естетически съображения, а също и да ги предпазим от влага или прах

– чекмеджета – това е важно, въпреки че често се пренебрегва при оборудването за баня. В тях ще бъде най-удобно да съхранявате всички малки аксесоари и приспособления.

При избора на мебели трябва да обърнем внимание не само на техния размер, функционалност и естетика, но и на материалите, от които са направени. Оборудването за баня трябва да се адаптира към високата влажност в тази стая, а понякога и към директен контакт с вода. Мебелите, които нямат правилно закрепени фронтове, бързо ще започнат да се влошават и което е по-лошо, са склонни към гниене.

Ъгловите мебели са изключително функционални

Те са отлично решение за бани, особено по-малки. Благодарение на специалния си дизайн, те са пригодени да бъдат поставени в ъгъла на стаята, така че да не ограничават пространството.

От изключително значение е мебелите да пасват на останалата визия на банята. Така ще постигнете уау ефект и същевременно ще имате баня, която е изключително практична от към място за съхранение.

Scroll to Top