Максимални разходи за онлайн заем – колко са те

Липсват ви безплатни средства и се чудите дали бързият онлайн заем е добро решение? Страхувате ли се, че може да платите твърде много за това? Проверете максималните разходи за онлайн заеми!

Колко са максималните разходи за онлайн заем

Онлайн  заемите до заплата са специфичен вид краткосрочни заеми, които ви позволяват да получавате пари в брой незабавно със срок на погасяване, обикновено до 30 или 61 дни. Тази форма на кредитиране се предлага от повечето институции на финансовия пазар от небанковия сектор. Сумата, която може да бъде получена по подписания договор, варира от няколкостотин злоти до дори няколко хиляди. Колко струва тази услуга? Колко трябва да платите за заеми до заплата онлайн?

Какви са причините за теглене на бързи интернет заеми?

Разходите за предоставяне на заеми до заплата до голяма степен са резултат от причините, поради които поляците използват този вид финансова подкрепа. Най-честата причина за кандидатстване за краткосрочен заем е да изплатите дълговете си (струва си да запомните обаче, че е възможно да използвате  рефинансиране на заем).

Когато името ни е в един от  регистрите на длъжниците , получаването на пари от банката не може да става. В такава ситуация заплащането до заплата обикновено е най-доброто решение. Това обаче не е единствената ситуация, когато използваме този продукт. Според данните на Центъра за изследване на общественото мнение заемите до заплата се изразходват и за:

  • храна,
  • сметки,
  • лекарства,
  • планирани ремонти,
  • неочаквани разходи,
  • детско образование,
  • празник.

Така че, краткосрочните онлайн заеми са свързани с внезапни разходи.

Каква е максималната цена на онлайн заем?

Поради липсата на подходящи законови разпоредби, кредиторите могат самостоятелно да определят размера на разходите за такава услуга. Свободата се отнасяше не само до комисионната, но и до лихвите, таксите за събиране на дългове и разходите за удължаване на датата на погасяване. Пресата се отдалечи взаимно, припомняйки ситуации, при които месечните разходи за събиране на дългове далеч надхвърляха стойността на самия заем. Тази глава за краткосрочните заеми приключи преди няколко години, когато законът за лихварството включваше разпоредба за ограничаване на нелихвените разходи по заеми.

Scroll to Top