Колко може да струват на бизнеса ви стоки с нарушена опаковка

Предвид, че цената на стоки с нарушена опаковка е много по-висока, отколкото може би знаете, ISTA тестването е ценна инвестиция за всеки бизнес в електронната търговия.


Повече потребители, днес, повече от всякога прекарват времето си в пазаруване онлайн. Това го правят, вместо да ходят по магазините. Това е страхотна новина за търговците на магазини и марките, които развиват предложения за електронна търговия.

Един критичен компонент за успеха на марките за електронна търговия е тяхната основна продуктова опаковка. По-конкретно, дали тази опаковка е готова за електронна търговия и достатъчно здрава, за да пристигне в дома на потребителите в перфектно състояние. Всичко това, при условие всеки път – независимо от това как се третира по време на пътуването й.

И така на сайта на онлайн магазин hali.bg за стоки с нарушена опаковка, върнати в 14-дневния срок или просто не потърсени от купувачите си и са като нови, уреди внос от чужбина може да разгледате обстойно страниците.

За марките, които все още не са инвестирали в опаковки, готови за електронна търговия, по-широките икономически, репутационни и екологични разходи за повредени стоки. Такива надхвърлят далеч от преките разходи за подмяна на повредения артикул. Така, разходите могат да бъдат много по-големи, отколкото хората осъзнават.

По-рисков бизнес

Електронната търговия по своята същност означава по-голям риск от повреда на артикулите, поради което първичната опаковка, готова за електронна търговия е наложителна. Така, ако марките трябва да отговорят на високите очаквания на потребителите. Продуктите се разглеждат и купуват онлайн и след това се доставят директно на потребителите. Този процес, изисква много повече точки на допир и риск от повреда, отколкото при традиционните продажби на дребно.

В действителност, може да не е изненада да научите, че 34% от връщанията, свързани с опаковката се дължат на повреда в продукта. И ако стоката се счупи (например стъклен буркан), той не само трябва да бъде заменен, но и представлява заплаха. Такъв артикул пореден, също рискува да унищожи други стоки, в съседство. Последното може да стане, чрез замърсяване и близко разположение.

Това представлява сериозен риск, когато процентите на възвръщаемост при електронната търговия вече са между 20% и 30%. Последното, когато е повече от два пъти предлага над 9% традиционната възвръщаемост на дребно. Петдесет и седем процента от клиентите очакват пълно възстановяване, ако пакетът им пристигне повреден.

Фиксиране на число, върху цената на стоки с нарушена опаковка

Това е изключително скъпо за марките, а финансовото въздействие надхвърля преките разходи за подмяна на повреден артикул. По-широката икономическа картина включва логистичните разходи за нови пратки. Последното заедно с потенциалното обратно плащане за несертифицирана опаковка. И така, ако към всичко това добавим и всички оперативни разходи, свързани със загубено време и въздействие, върху производствената линия, то цената на нарушената опаковка може да ви се стори много по-висока.

Scroll to Top