Как безопасно да организирате почистване на мазета и тавани

Решете с един замах всички проблеми, свързани с мазето и таванското пространство! Сега това е възможно с наемане на опитни майстори, с качествено оборудване и отлична работата на оборудването.

От фирма depo.bg споделят за реда на работа и организацията по самото почистване на мазета и тавани.

Постоянно следим за реда в апартаментите, грижим се за състоянието на дворовете и входовете, но често не се сещаме за тавана и мазето, техническите помещения.

Междувременно периодичното почистване на мазета и тавани на жилищните сгради е задължително. В допълнение към нехигиеничното състояние на тези помещения, разхвърляните мазета крият огромна опасност от пожар и затрудняват достъпа до комуникациите, разположени там.

Какво включва почистването на мазето?

Почистването на мазето не е много трудна работа, но често е неприятна. Особено ако такава работа не е била извършена дълго време. Целият процес се състои от следните стъпки:

демонтаж на незаконни складове и килери;

изпомпване на вода, след наводнение. Това се случва, когато мазето да се напълни с вода поради неизправност на водоснабдяването, канализацията или при липса на дъждовна канализация;

сметосъбиране от мазета и тавани, извозване на боклука до определеното място;

почистване на пода, стените и тавана от мръсотия и прах;

измиване на врати и прозорци;

дезинфекция, дезинсекция и дератизация на повърхности и помещения;

Съгласно изискванията на санитарното законодателство почистването на мазета трябва да се извършва всяка година. Едновременно с измиването обикновено се извършват дребни ремонти, ремонт на прозорци, врати, брави.

Инструменти и техника, използвани в работата

Обикновено е достатъчно да погледнете вътре в мазето, за да определите, че само с парцал или моп тук няма да се справите сами. Обикновено комуналните услуги, по почистване на жилищни сгради, използват максимална помпа за изпомпване на вода. Подобен тип работата се извършва по стария начин – с мопове и четки. Това отнема много време и усилия и не е много ефективно.

Добър вариант в тази ситуация би било използването на специално оборудване за миене, за по-добра обработка, на което таваните, стените и прозорците на мазета и тавани се обработват ефективно. Такива устройства, обаче са скъпи и не всеки ги притежава в домакинството.

Що се отнася до продуктите за повърхностна обработка, всякакви почистващи разтвори могат да се използват в мазета. За превантивна дезинфекция обикновено се вземат препарати с основа белина и по право“хлор“.

Кой е по-добре да поръча почистване на мазе?

Често организациите за жилищно-комунални услуги не могат да определят лицето, отговорно за санитарното състояние на мазета и тавани на жилищни сгради. Жителите не могат да намерят справедливост и продължават да живеят ден за ден, докато нещата не излязат извън всякакви граници.

За да не се стига до там, че проблемът в едно мазе да стане кардинален и да засегне останалите, мерки трябва да бъдат вземани адекватно, навреме и по възможност от всички живущи в жилищния вход.

Фирма depo.bg за „Почистване на мазета и тавани“ предлага в този случай да се свържете на посочените контакти и от там да заявите услугата. По телефона или на място, след оглед ще ви бъде изготвена индивидуална оферта, с която да планирате реда в своите терени. На място ще пристигне екип, които за броени часове ще извърши всичко необходимо.

В заключение:

Фирма depo.bg разполага с всичко необходимо за извършване на такава работа, включително дългогодишен опит в работата с жилищни и комунални услуги. Професионалното почистване ще струва евтино, а резултатите ще ви изненада с високо качество.

Scroll to Top