Почистване на битови отпадъци – 6 начина боклуците да са на сметището

Почистихте дома си ето и 6 начина да предпазите боклуците си от сметището…

Ако наскоро сте почистили къщата си, има вероятност да се окажете с много нежелани боклуци.

Знаете ли, че: Разпродажбите в двора са полезни за околната среда!

Вместо да хвърлите всичко в кошчето (и да допринесете за замърсяването на водата и климата), опитайте тези шест страхотни начина за почистване на битови отпадъци и това да се отървете от нещата, от които не се нуждаете:

Дворна разпродажба!

Кошчето на един човек е съкровище на някой друг. Можете да отидете на старата школа и да поставите стоките си на стъпалото или алеята или да потърсите ресурси онлайн. Уебсайтове, които изброяват местни разпродажби и пр. Те ще ви помогнат да продадете нежеланите си неща. Без бъркотия, без суетене, съветват от извозва.соm.

Предай нататък

Всички онези ластици, които освобождават чекмеджето с боклуци? Продавачите на яйца на фермерския пазар, вашият местен библиотекар или офисът в училището на вашите деца ще ви благодарят за тях.

Дрехите за преобличане, които вече не използвате на новия си отдалечен концерт, могат да помогнат на търсещите работа хора с недостатъчни ресурси.

Книги, които вече сте чели?

Проверете за Малка безплатна библиотека, свободностояща лавица за книги на общността за вземане и даване на улицата близо до вас.

И, разбира се, магазините за употребявани стоки приемат артикули, които могат да се продават повторно, за да подкрепят мисиите си – победа както за дарителя, така и за продавача.

Подарявам

Почти нямат край нещата, които хората с удоволствие ще вземат от ръцете ви.

Както уместно е казал Уинстън Чърчил, „ Ние правим живот с това, което даваме“.

Внимавайте с опасните битови отпадъци

Боя, пестициди, моторно масло, почистващи продукти – много домакински предмети са токсични, корозивни или запалими. Първо, опитайте се да раздадете всичко, което не ви трябва.

След това се възползвайте от програмите за рециклиране, предлагани от големи търговци на дребно. Много от тях вземат електроника, електрически крушки, автомобилни акумулатори и др.

И накрая, проверете в местния санитарен отдел за правила и разпоредби за изхвърляне на опасни битови отпадъци, след почистване на битови отпадъци. Много организират събития за изхвърляне или предлагат места за оставяне, където може безопасно да се отървете от опасните отпадъци.

Не изхвърляйте храна на боклука

Само в САЩ има  почти 34 милиона хора с хранителна несигурност, според Министерството на земеделието на САЩ.

Може да помогнете и да се отървете от излишната здравословна и безопасна храна по няколко начина. Обществените хладилници, базирани на тротоара, позволяват на съседите да оставят това, което имат, или да вземат това, от което се нуждаят. Намерете такъв онлайн или дори започнете свой собствен. Вашият местен килер за храна също може да поеме излишъка ви. Някои полицейски участъци приемат нетрайни храни, за да ги разпределят по-късно в килерите.

Рециклирайте

След повторна употреба потърсете начини за рециклиране. Това е добър начин да дадете втори живот на дадено нещо. Не се колебайте, а започнете от днес.

Разберете как можете да живеете устойчиво от тук: https://www.xn--80adasbd8b.com.

Scroll to Top